No Image Available

Der Babylonische Talmud

 Auteur: Reinhold Mayer  Category: Jodendom  Publisher: Wilhelm Goldman Verlag  Pagina's: 672
 Beschrijving:

De Talmoed is na de Tenach (de Hebreeuwse Bijbel die door christenen wordt aangeduid als het Oude Testament) het belangrijkste boek van het jodendom. Het bevat de commentaren van belangrijke rabbijnen en andere schriftgeleerden op de Tenach, veelal in de vorm van discussies tussen voor- en tegenstanders van een bepaald standpunt. Aanvankelijk vonden die gedachtewisselingen mondeling plaats, waardoor een uitgebreide collectie van mogelijke uitleggingen ontstond. De Talmoed omvat o.a. de Misjna, de mondelinge toelichting op de Thora die al door God zelf aan Mozes zou zijn gegeven. Maar behalve toepassingen daarvan op het dagelijks leven in veranderende omstandigheden, zien we in de Talmoed in de loop der jaren ook legenden, gelijkenissen, wijsheidsspreuken en gebeden verschijnen.
Deze overleveringen zijn in de periode van 350 tot 1000 schriftelijk vastgelegd, eerst in en rond Jeruzalem (De Jeruzalemse Talmoed) en later uitgebreider en uitputtender in de Babylonische Talmoed.
Deze vertaalde uitgave van Rudolf Mayer is een bloemlezing uit de Babylonische Talmoed in Duitse vertaling, door de uitgever voorzien van verklarende toevoegingen en meer dan 3000 voetnoten.

 

Beschrijving van de Babylonische Talmoed

Auteur: Reinhold Mayer (samensteller, vertaler en auteur van de verklaringen(

Titel: Der Babylonische Talmud

Ondertitel:

Uitgever: Wilhelm Goldman Verlag

Plaats: München

Jaartal: 1963 (überarbeitete Auflage)

Aantal pagina’s: 672

Trefwoordgroep: Jodendom

Trefwoord: Theologie

Catalogusnummer: J-th-13


 Terug