No Image Available

Moordenaars onder ons

 Auteur: Simon Wiesenthal  Category: Duitsland, Tweede Wereldoorlog  Publisher: Elsevier  Pagina's: 368  Land: Amsterdam-Brussel
 Beschrijving:

Dit boek bevat verslagen van het moeizame en soms ook gevaarlijke werk dat Simon Wiesenthal heeft verricht om oorlogsmisdadigers die aan berechting in Duitsland ontsnapt waren op te sporen en alsnog voor de rechter te brengen. Het zijn boeiende verhalen, die getuigen van degelijke onderzoeksjournalistiek, zonder dat de auteur zich heeft laten meeslepen door emoties, terwijl hij toch direct na zijn bevrijding uit Mauthausen aan deze taak begonnen is. In het eerste hoofdstuk (Mijn verhaal) beschrijft Wiesenthal zijn belevenissen die direct op zijn vrijlating volgenden. In wat volgt laat hij zien hoe hij de gangen van ODESSA (de organisatie die oorlogsmisdadigers hielp ontsnappen) is nagegaan, vervolgens hoe hij oorlogsmisdadigers als Eichmann, Mengele, Rajakowitsch, Harster en zelfs Bormann opspoorde en zelfs hoe het hem lukte om na jaren van tegenwerking Franz Stangl te laten arresteren.
De verslagen zijn verzameld en bewerkt door de Joods-Moravische schrijver Joseph Wechsberg, die voorafgaand aan de verslagen van Wiesenthal een uitvoerige levensschets van hem geschreven heeft.

Auteur: Simon Wiesenthal

Titel: Moordenaars onder ons

Ondertitel: uit de dossiers van Simon Wiesenthal, bewerkt door Joseph Wechsberg

Uitgever: Elsevier

Plaats: Amsterdam-Brussel

Jaartal: 1967

Aantal pagina’s: 368

Trefwoordgroep: Tweede Wereldoorlog

Trefwoord: Duitsland

Catalogusnummer: TW-jd-3


 Terug