Links naar andere websites

Weblink Aaltense musea In Aalten bevindt zich, op loopafstand van de synagoge, een interessant museum, “Markt 12”, dat deel uitmaakt van een complex van drie musea onder één dak. “Markt 12” is het adres van een pand, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog de Ortskommandantur gevestigd was, terwijl op zolder onderduikers zaten en in de kelder de omwonenden kwamen schuilen in geval van luchtalarm. Het is nu een museum waarin bezoekers op een interactieve manier kunnen beleven wat onderduiken, verzet en vrijheid inhielden en speciaal ook welke keuzes dat met zich meebracht en nog altijd meebrengt.
Weblink Kerk en Israël Aalten-Bredevoort Al sinds 1991 is de commissie Kerk & Israël van de Protestantse Gemeente in Aalten actief. En al een aantal jaren in samenwerking met Bredevoort.
Vanaf 2014 vormen wij samen de “PKN commissie Kerk & Israël Aalten-Bredevoort”.
Weblink Stolpersteine in Nederland Een overzicht van alle plaatsen in Nederland met Stolpersteine.
Weblink Stichting Stolpersteine Dinxperlo De stichting heeft ten doel: Het laten leggen van Stolpersteine (Struikelstenen) in Dinxperlo met bijbehorende kernen en in het aangrenzende Duitse dorp Suderwick door, of naar het idee van Gunter Demnig, voor haar slachtoffers van het nationaalsocialisme in de aanloop naar en ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
Weblink Joods Monument Wie meer wil weten over de levens van Joodse oorlogsslachtoffers kan terecht op de website van het Digitaal Monument in Nederland.
Weblink Portal Syneon De Stichting Vrienden van de Aaltense synagoge werkt samen met andere organisaties die het behoud van Joods cultureel erfgoed in de noordelijke en oostelijke provincies van Nederland behartigen. Een overzicht van de deelnemers in dit netwerk is te vinden via de website.
Weblink VVV Aalten In de hal van de Aaltense Musea is ook het plaatselijke informatiebureau van de VVV gevestigd. Inlichtingen over de toeristische mogelijkheden van Aalten en omstreken kunt u daar krijgen, maar natuurlijk kunt u ook de website van de VVV raadplegen
Weblink Jonet Jonet is er voor iedereen met een Joodse achtergrond en voor een ieder die interesse heeft in Joods leven en Jodendomsbeleving. Jonet is niet politiek en niet religieus.
Weblink Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap Het NIK is voor Joods Nederland onder meer actief op de terreinen van religie, Joodse cultuur, educatie, geestelijke verzorging, begraafplaatsen, jeugd- en jongerenwerk, publicatie van Joodse boeken, radio- en tv-uitzendingen (Joodse Omroep), en representatie – belangenbehartiging.