Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Indringende themafilm ‘Werk ohne Autor – Never look away’.

februari 17, 2023 @ 20:30 - 22:00

€6

Op vrijdagavond 17 februari vertoont Filmhuis Winsum in samenwerking met Stichting Een Joodse Erfenis de indringende themafilm ‘Werk ohne Autor – Never look away’.

De film begint in 1937 in de omgeving van Dresden. De jonge tante Elisabeth bezoekt met haar artistiek begaafde neefje Kurt Barnert een museum, waar de rondleider propaganda maakt voor het saneren van Entartete-Kunst. Maar tante zegt: “Nie wegsehen, Kurt…”. Als de nazi’s zijn jonge tante later gevangennemen en met een simpel kruisje elimineren in het kader van hun euthanasiepro-gramma voor geesteszieken, raakt dat Kurt tot in de ziel.

Na de oorlog leert hij op de kunstacademie in Dresden de modestudente Ellie Seeband kennen. Ze worden verliefd maar de vader van Ellie ziet Kurt liever gaan dan komen. Dat dit te maken heeft met het dubieuze oorlogsverleden van schoonpapa, is Kurt niet bekend.

 

De film wordt getoond in de Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum, aanvang: 20.30 uur. Entree: €6,- (geen pinbetaling mogelijk). Reservering via: filmhuiswinsum@gmail.com

Gegevens

Datum:
februari 17, 2023
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Blauwe Schuit
Warfstraat 1
Winsum, 9951 BS
+ Google Maps