Zomer 2020: 'Stil staan'

Expositie 'Stil staan', 75 jaar vrijheid

Deze expositie, die gedurende de zomer van 2020 getoond is, is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Schaersvoorde en staat geheel in het teken van de herdenking ’75 jaar vrijheid’. De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen uit 4 en 5 HAVO die het vak Kunst in hun pakket hebben.

Uit de folder:
De titel van de expositie heeft een dubbele betekenis. Stil staan bij het verleden, terugdenken aan 75 jaar geleden, toen Nederland nog in oorlog was. Aan de tijd van onderdrukking, angst, hoop, woede, verdriet. Maar ook de tijd van de bevrijding. Opluchting, blijheid, geluk en hoop op een betere toekomst.

Maar ook stil staan bij kunstwerken gemaakt door leerlingen van Schaersvoorde. Iedere leerling heeft nagedacht over het thema 75 jaar vrijheid. Wat betekent dit voor hen en kunnen zij zich nog inleven in de tijd van de oorlog? En hoe kun je deze gevoelens verbeelden?

In deze expositie laten de leerlingen van 4 en 5 HAVO hun gedachtegang over deze periode en werk zien.

VrijheidHierboven een mooie impressie van door de leerlingen gemaakte kunstwerken.
We streven naar de gebruikelijke openingstijden op de woensdagmiddag van 13:30 tot 16:30, op donderdag van 10 tot 16 uur tussen 17 juni en 10 september, en op zaterdag 12 september maar zekerheid hebben we vanwege Corona op dit moment helaas niet.