Rubriek: Leerhuis
Uitgever: Kok Kampen
Bladzijden: 110
ISBN: 90 242 2811 5
Jaar: 1982
Nr. catalogus: J-lh-09

VERKLARING VAN EEN BIJBELGEDEELTE
   
Zowel bij gemeenschappelijk als individueel bijbelonderzoek bestaat een groeiende behoefte aan bruikbaar studiemateriaal. 'Wat staat er nu eigenlijk' is een vraag die steeds meer gesteld wordt in deze tijd, waarin goede kennis van de Bijbel bij steeds minder mensen aanwezig is.

De serie 'Verklaring van een bijbelgedeelte' is een voortreffelijk voorbeeld van dit zozeer gewenste materiaal. De inhoud van de delen is zeer oorspronkelijk en eigentijds, begrijpelijk en gemakkelijk leesbaar. Achtergrond vormt te allen tijde een diepgaande studie van de betreffende teksten. Soms zijn zelfs geheel opnieuw vertaalde bijbelgedeelten opgenomen. In het ene deel staat een belangrijk persoon uit de Bijbel centraal, in het andere wordt een compleet bijbelboek uitgelegd. Nu eens is een bekwaam theoloog uit de ene 'school' de auteur, dan weer iemand uit een andere 'richting'. Maar het uitgangspunt was voor elk gelijk: 'wat staat er nu eigenlijk, wat wil God aan de mensen zeggen'.


D. Monshouwer werd geboren in 1947. Hij studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam en werd in 1975 bevestigd tot predikant in de Hervormde deelgemeente te Hoevelaken. Daarnaast is hij sinds enkele jaren medewerker aan het tijdschrift De Eerste Dag.