Rubriek: Archeologie
Uitgever: Kok Kampen
Bladzijden: 154
ISBN: 90 242 3170 1
Jaar: 1990
Nr. catalogus: I-ar-01

Vanaf 1960 vonden in Jeruzalem omvangrijke opgravingen plaats. Veel interessante en belangrijke gegevens over de geschiedenis van de stad kwamen aan het licht. Muren, cisternen, delen van gebouwen, graven, zuilen, trappenstelsels geven samen immers een tastbaar beeld van de stad in vroegere tijden en van de vele gebeurtenissen die in en rondom de stad hebben plaatsgevonden. De resten uit het verleden roepen echter ook vragen op. De geïnteresseerde lezer en bezoeker zal dan ook behoefte hebben aan nadere achtergrondinformatie.

De auteurs van dit boek zijn erin geslaagd om de archeologische  gegevens te verzamelen, te rangschikken en zo aan te reiken, dat de lezer zich een beeld kan vormen van de stad tijdens de verschillende historische perioden. De goede selectie van het materiaal en de historische benadering maken deze studie tot een uniek, en niet te missen boek.

Mevrouw drs. H.J. Blok studeerde theologie en archeologie in Amsterdam en Jeruzalem. Zij is lerares aan het VWO en publiceerde o.a. over de Bijbel, tempelmodellen en de Israëlische opgravingen te Jeruzalem.

Mevrouw drs. M.L. Steiner studeerde archeologie in Leiden en heeft gewerkt op ogravingen in Nederland, Engeland, Israël en Jordanië. Zij is verbonden aan het Archeologisch Centrum te Leiden, waar zij het materiaal van Kenyons opgravingen in Jeruzalem bestudeert.

Trefwoorden: israel   archeologie